Dubrovačka Biskupija

Događanja u listopadu u župi Svih svetih u Blatu

Listopad je mjesec u kojem se po našim župama posebno njeguje pobožnost krunice (listopadska pobožnost), moli se za misije i prikuplja pomoć za njih.

 

Iz bogatog programa župe Svih svetih u Blatu za ovaj mjesec izdvajamo:

 

U nedjelju, 15. listopada u župnoj crkvi Svih svetih u Blatu u 10.30 sati služit će se misa za desetoricu mještana ubijenih od komunista za vrijeme II. svjetskoga rata i za sve ostale nevine žrtve koje su bačene u jame kao i one kojima se ne zna mjesto ubojstva.

U ponedjeljak, 16. listopada nakon večernje mise koja se slavi u 18 sati, u župi Svih svetih u Blatu bit će za vjernike priređen susret s paterom Christophom Hornom koji će ih upoznavati sa Schönstattskim pokretom, koji već postoji u župama na području Dubrovačke biskupije. Schönstattski pokret je priznat kao crkveni apostolski pokret marijanskog karaktera. Cilj ovog pokreta je odgoj novog čovjeka u novoj zajednici. Schönstattski pokret želi osposobiti vjernike da budu mali apostoli na svome mjestu: u obiteljima i na poslu, u Crkvi i u društvu, kao kvasac i sol ili svijeća koja rasvjetljuje tamu Kristovim svjetlom. Šire su poznati po slici hodočasničke Gospe koja se štuje u obiteljima tako da se nosi iz obitelji u obitelj u obiteljskom krugovima u župi.

U nedjelju, 22. listopada, na blagdan sv. Ivana Pavla II., pape, vjernici će nakon mise u 10.30 moći odati počast relikvijama sv. Ivana Pavla II.

 

* * *

 

Svakog 9. u mjesecu u župi se slavi Dan bl. Marije Propetog Isusa Petković. U njezinom svetištu slavi se misa (18 sati), a prije mise bude klanjanje Presvetom.

Svake srijede pola sata prije mise u crkvi se moli pobožnost sv. Josipu jer je u tijeku Godina sv. Josipa. Posebno se moli za obitelji i domovinu.