Dubrovačka Biskupija

Prižba: Duhovna obnova za 'trećoredice' na mjestu gdje je bl. Marija Petković pisala pravila Družbe

 

 

Mjesečni susret te ujedno i duhovna obnova članica franjevačkog trećeg svjetovnog reda iz Blata i Vela Luke održan je u subotu, 8. listopada na Prižbi, u maloj lijepoj uvali gdje je bl. Marija Propetog Isusa Petković dolazila često da bi se duhovno obnovila. Susret je vodila s. M. Juliana Beretić, a tema susreta bilo je opraštanje.

 

Opraštanje koje je Božji dar nam je potrebno radi našeg izlječenja i duševnog mira. Ljudi često neopraštajući ostaju vezani za prošlost i ne mogu živjeti u sadašnjem trenutku. Opraštanjem prekidamo lanac zla i mržnje, a da bi došlo do oprosta potrebno je vrijeme, strpljivost, ustrajnost, odluka, kazala je voditeljica. Svi su se složili kako trebamo opraštati jedni drugima, jer sam primjer nam je dao naš učitelj Isus Krist koji je nepravedno visio na križu.

 

Članice trećeg franjevačkog svjetovnog reda iznijele su i svoja svjedočanstva o ovoj temi. Primijetile su kako nije uvijek lako oprostiti, ali kao vjernici smo na to smo pozvani, i Bog nam uvijek vrati dobrim.

 

Ostatak susreta protekao je u popodnevnom druženju te u molitvi krunice i Večernje. Moleći krunicu posjetili sudionice duhovne obnove posjetile su i mjesto gdje je bl. Marija Propetog Isusa pisala prva pravila Družbe Kćeri Milosrđa, a na tom mjestu je podignut i križ.

 

Lana Pecotić, postulantica