Dubrovačka Biskupija

Počele pripreme za prvopričesnike

 

S početkom nove pastoralne godine na našim župama počinju i priprave za one koji će prvi put u životu primiti Isusa u euharistiji. Donosimo vijest o početku župnog vjeronauka za prvopričesnike u župi Svih svetih u Blatu.

 

U subotu, 7. listopada u svetištu bl. Marije Propetog Petković poslije večernje mise održan je roditeljski sastanak za prvopričesnike. Sastanak je vodila s. Julijana Beretić, voditeljica tri župna zbora i vjeroučiteljica od prvog do petog razreda osnovne škole.
Na početku je prozvala prvopričesnike i osvrnula se na aktivnosti djece na školskom vjeronauku te upoznala roditelje s posebnošću vjeronauka u župi gdje djeca ulaze u iskustvo vjere. Primjerice većina djece dolazi na krunicu u sklopu listopadske pobožnosti i tako stječu iskustvo pučke pobožnosti na župi.
Najavila je kako će pripreme za prvopričesnike početi ove srijede u prostorijama bratovštine sv. Vincence, te da će djeca radi kvalitetnijeg rada biti podijeljena u dvije skupine. U nastavku je upoznala roditelje s onim što će se tijekom godine raditi na župnom vjeronauku. Pozvala ih je da s djecom dolaze na misu u 9 sati.

 

Župa Svih svetih Blato/Ivan Sokol

 

Prvopričesnici su predstavljeni i na misi u župi Pomoćnice kršćana u Orebiću. Više o tome možete pogledati i pročitati OVDJE.