Dubrovačka Biskupija

Lapad: Nedjelja zahvale za plodove zemlje

 

Bog nam u svojem neizmjernom milosrđu daruje toliko darova, a mi ih često nismo ni svjesni. Ove nedjelje željeli smo zahvaliti Bogu na svim njegovim dobročinstvima koje nam daruje, a osobito na darovima koje nam pruža po našoj majci zemlji.

 

Sve je pred svečanu misu u 11.30 sati u našoj župi sv. Mihajla bilo veselo, djeca su radosno nosila košarice s plodovima zemlje u rukama i vjenčiće na glavama. Prostor pred oltarom bio je ispunjen košaricama s mnogobrojnim darovima koje se nije moglo niti nabrojati.

 

Misno slavlje predvodio je naš župnik don Robert Čibarić, a dječji glasovi koji su se orli pod vodstvom naše s. Veselke Grebenar i gđe Jelene Erić slavili su Boga iz svega srca, kako to samo dječja srca znaju. Djeca nižih razreda pripremila su sa svojom učiteljicom Gordanom Gavrilica i vjeroučiteljicom s. Veselkom uvod u misno slavlje, prinos darova, te recitacije zahvale. Radosno su zahvaljivali Bogu za plodove koje svakoga dana blaguju na svojim stolovima. Stariji razredi pripremili su misna čitanja i molitvu vjernika s vjeroučiteljicom s. Katarinom M.

 

Župnik nas je u propovijedi potaknuo i podsjetio o važnosti sudjelovanja u Gozbi – Euharistiji na koju nas Krist poziva, ali i o potrebi biti dostojni ove Gozbe, čisteći svoje srce u svetoj ispovijedi. Razmišljali smo i o zahvalnosti Bogu na darovima koje nam daje, a župnik je osobito pohvalio djecu da se njihova zahvalnost koju osjećaju osobito ove nedjelje osjetila u zajedničkom i radosnom pjevanju hvale Bogu.

 

Župa sv. Mihajla Lapad