Dubrovačka Biskupija

U Žrnovu proslavljen patron župe sv. Martin

 

U Žrnovu na Korčuli vjernici su u subotu, 11. studenog, proslavili zaštitnika župe sv. Martina. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je fr. Slavko Slišković OP, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, a uz svećenike Korčulanskog dekanata koncelebrirao je i župnik župe sv. Martina don Miroslav Karatović. Provincijal Slišković također je predvodio i procesiju kroz mjesto u kojoj se nosio kip sv. Martina a što su popratili brojni vjernici, neki od njih odjeveni u narodne nošnje, i članovi korčulanskih bratovština.

 

U propovijedi je provincijal Slišković podsjetio vjernike kako je sv. Martin, prvi svetac koji nije bio mučenik, svoj život posvetio Bogu i siromašnima. Dodao je i kako nam upravo on može biti primjerom pravoga kršćanskoga života, bez obzira u kojem vremenu živjeli.

 

Na kraju misnog slavlja za zahvalu što je pristao doći i predvoditi proslavu patrona župe mještani su provincijalu Sliškoviću poklonili prigodan poklon. Pjesmom je svečanost uveličao crkveni zbor pod ravnanjem s. Anite Sučić.

 

Prije proslave u petak, 10. studenog, bila je misa uočnica koju je predvodio dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih Svetih Blato don Željko Kovačević.

 

N.S.

Foto: Župa sv. Martina Žrnovo