Dubrovačka Biskupija

Na 1. Svjetski dan siromašnih biskup objedovao s korisnicima prihvatilišta smještenim u "Visu 2"

 

Povodom 1. Svjetskog dana siromašnih koji je diljem svijeta obilježen u nedjelju, 19. studenog, u župnim i samostanskim crkvama u Dubrovačkoj biskupiji toga dana lemozina na misama se prikupljala za siromašne, a ono što je prikupljeno bit će im na dosadašnje uobičajene načine darovano preko župnih Caritasa ili biskupijskog Caritasa.

 

Tim povodom dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u subotu, 18. studenog posjetio je stanovnike u nekadašnjem hotelu „Vis 2“ u kojem je posljednjih desetljeća privremeni dom našlo više osoba s područja Dubrovnika a i šire, te je objedovao s njima.

 

Na kraju objeda dubrovački biskup zahvalio je korisnicima ovog prihvatilišta što su se odazvali pozivu za zajednički ručak s njim kao predstavnikom Crkve, a povodom 1. Svjetskog dana siromašnih kojeg je ustanovio papa Franjo. Kazao je kako će biskupijski Caritas, a i Crveni križ, njima i dalje biti na usluzi. „A još se više nadam da ćete i vi uspjeti riješiti svoje probleme i da vam ta pomoć neće trebati. Neka Gospodin sve nas vodi u tom smjeru, ali i da ne zaboravimo jedni druge. Te da se uvijek sjetimo da kad drugome iskazujemo milosrđe zapravo se više milosrđa iskazuje nama“, kazao je biskup Uzinić i podsjetio da je blaženije davati nego primati. „Nemojmo se bojati primiti osobito ako smo potrebni. I svakako naučimo davati jer uvijek ima netko tko je potrebniji od nas.“

 

Ručak je organiziran u suradnji Caritasa Dubrovačke biskupije i hotela Palace. Posluživali su ga djelatnici i volonteri Caritasa. Na objedu su uz biskupa i ravnateljicu Caritasa Sanju Šanje, bili i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik na čelu s ravnateljem Živkom Šimunovićem.

 

Caritas Dubrovačke biskupije