Dubrovačka Biskupija

Prižba: Duhovna obnova za osnovnoškolce o sakramentima kao Kristovim darovima

 

Na Prižbi su se u subotu 18. studenog okupila djeca iz Blata i Lumbarde na duhovnu obnovu koju je predvodila s. M. Juliana Beretić. Ovaj susret bio je nastavak druženja i upoznavanja nakon ovog ljeta kada su sestre bile u Lumbardi.

 

Voditeljica duhovne obnove je djeci od 5. do 7. razreda približila važnost sakramenata za katolike opisujući svaki sakrament pojedinačno, potom je susret nastavljen rješavanjem kviza.

 

Djeca su zatim, podijeljena u grupe, izradila plakat o sakramentima. Poslije ručka kojeg su im pripremile s. Paulina Mirošević i postulantica Lana Pecotić sudionici duhovne obnove molili su krunicu šetajući se kroz prirodu i upoznavajući mjesta na kojima je nekad bila bl. Marija Petković.

 

Popodne su djeca provela družeći se, plešući i igrajući razne igre, koje je osmislila kandidatica Leonarda Mijić, a koje su ih nasmijale i zbližile.

 

Na kraju susreta jedna od sudionica Marina Bačić izrazila je zahvalnost na ovom susretu riječima: „Hvala svim časnama koje su nam omogućile ovu duhovnu obnovu”.

 

Lana Pecotić, postulantica