Dubrovačka Biskupija

Za zdravlje duše i tijela vjernici se molili Gospi od Zdravlja u Blatu

 

 

Na blagdan Gospe od Zdravlja u utorak, 21. studenog u poslijepodnevnim satima na glavici brda Mali Učijak u župi Blato na Korčuli služena je svečana misa kojoj je prethodila procesija sa slikom Gospe od Zdravlja, a koja je tradicionalno predvođena bratimima bratovštine „Svih Svetih“ i bratovštine „Svete Vincence pod zaštitom srca Isusova“.

 

Misno slavlje ispred crkvice posvećene Gospi od Zdravlja predvodio je don Željko Kovačević, župnik župe Svih svetih Blato.

 

Župnik je propovijed započeo s poviješću štovanja blagdana Gospe od Zdravlja i Prikazanja Marijina. Istaknuo je kako stoljećima u našim krajevima odzvanja molitva Mariji. S Marijom je povezana naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Nju ćemo i dalje moliti u svim našim potrebama i nevoljama. Također je naglasio kako je osim zdravlja tijela potrebno i ozdravljenje naših duša u ispovijedi. Završio je molitvom Gospi od Zdravlja za cijelu Crkvu.

 

Prije i nakon mise vjernici su obavljali ophod oko Gospine slike izričući svoje zavjetne molitve i paleći svijeće. Na misi je pjevao mješoviti župni zbor „Svih svetih“ predvođen s. Julijanom Beretić.

 

Medijska grupa župe Svih svetih Blato