Dubrovačka Biskupija

VIDEO s 10. Obiteljske škole Dubrovačke biskupije

Deseta jubilarna Obiteljska škola Dubrovačke biskupije održala se u hotelu Neptun u Dubrovniku od petka, 17. studenog, do nedjelje, 19. studenog. Tema ovogodišnje škole bila je „Promišljati i iskusiti ljepotu kršćanskog očinstva i majčinstva“.

 

Video sažetak možete pogledati na dnu stranice. A ovdje možete također pronaći i tonski zapis propovijedi biskupa Uzinića s mise na Obiteljskoj školi.

 

Organizatori 10. Obiteljske škole Dubrovačke biskupije s temom „Promišljati i iskusiti ljepotu kršćanskog očinstva i majčinstva“ bili su Biskupijsko vijeće za život i obitelj i Ured za pastoral braka i obitelji, a školu su moderirali dr. sc. Vikica Vujica i Krešimir Marković.

 

Na školi je sudjelovalo pedesetak obitelji s djecom, a predavači su ove godine bili iz Osijeka dr. sc. don Josip Bošnjaković i doc. dr. sc. don Stjepan Radić. Predavač Bošnjaković održao je predavanja na temu „Otac i očinstvo: radost je davati se!“ i „Majka i majčinstvo: ljepota je stvarati!“, dok su teme predavača Radića bile „Vjera i bračno zajedništvo: kako vjera u braku doprinosi njegovoj ljepoti i harmoniji?“ i „Pogled na neke konkretne aspekte uspješnog braka: kako u braku i kroz brak možemo kao osobe rasti i sazrijevati?“. Uz predavanja na školi je bilo organizirano i niz radionica kako za supružnike tako i za djecu.

 

U programu škole sudjelovali su i predstavnici Splitsko-makarske nadbiskupije kako bi se izbliza upoznali s načinom rada škole te naučeno uskoro primijenili u svojoj nadbiskupiji.

 

Na jubilarnoj školi dodijeljenje su zahvalnice dr. sc. don Stanku Lasiću, začetniku škole, te Krešimiru Markoviću i Ivani Marić za izniman doprinos kroz proteklih 10 godina!

 

Misno slavlje u subotu predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a u nedjelju dr. sc. don Stanko Lasić.

Medij