Dubrovačka Biskupija

Blaćanin zaređen za đakona splitske franjevačke provincije

Blaćanin Frane Bosnić zaređen je za đakona (na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu) u nedjelju, 26. studenoga, na svetkovinu Krista Kralja, u crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu. Prvi stupanj Svetog reda fra Franu i još devetorici novih đakona podijelio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Na misnom slavlju sudjelovao je župnik iz slavljenikove župe Svih svetih iz Blata don Željko Kovačević.

 

Na svom profilu na društvenoj mreži novi đakon je tim povodom napisao: „Dragi moji Blaćani ovim putem Vam svima želim reći jedno veliko HVALA! Znam da ste imali želju prisustvovati i zajedno sa mnom podijeliti radost mog đakonskog ređenja, ali su vas vremenske (ne)prilike u tome spriječile i ostavile na drugoj strani obale.
Unatoč tome ja sam osjećao da je cijelo Blato uz mene jer ga je donio sa sobom naš župnik don Željko kojemu i ovom prigodom zahvaljujem.
Preporučam se i dalje u vaše molitve, a ja ću svaki put kad budem služio kod oltara kao đakon dio Blata nositi preko svog ramena - svoju đakonsku štolu - koje sam dobio od Vas dragih župljana.
Nek Vas sve prati Božji blagoslov i da svakodnevno nastojimo biti bliže Gospodinu po primjeru naših velikih žena: sv. Vincence i bl. Marije Propetog Isusa Petković.
MiR i DoBrO“

 

Na misnom slavlju na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije zaređena su dvojica đakona: don Stanko Kaćunić i don Danko Kovačevića; na naslov Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM zaređena su dvojica đakona: fra Marko Dokoza i fra Ante Gavranović; na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređeno je šest đakona: fra Frane Bosnić, fra Dejan Međugorac, fra Jerko Kolovrat, fra Ante Prološčić, fra Milan Sladoja i fra Toni Šimunović Erpušina.

 

Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti zbor Gospe od Zdravlja pod ravnanjem mo fra Stipice Grgata i s. Zorislave Radić.

 

Više na mrežnoj stranici Gospe od Zdravlja

 

A.T.