Ispiši ovu stranicu

Iskazivanje interesa za zakup poslovnih prostora

  • Petak, 15. prosinca 2017 18:26
Dubrovačka biskupija Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija trenutno upravlja s 20 poslovnih prostora čiji zakup pokriva oko 25% ukupnih rashoda Biskupije. Upravljajući poslovnim prostorima Biskupiji je, s jedne strane važna financijska dobit kojom biskupija pokriva dio troškova svog pastoralnog djelovanja, ali s druge strane važno nam je i aktivno sudjelovati u stvaranju što kvalitetnije i održive ponude u Gradu, kao i voditi interesa o zaposlenicima i obiteljima kojima bi korištenje ovih poslovnih prostora bio izvor prihoda.

Iz tog razloga, Dubrovačka biskupija odlučila se prikupiti interese različitih subjekata za zakupom poslovnih prostora putem obrasca kojim se pokušava dobiti što jasniji i transparentniji uvid u stanje i poslovne mogućnosti mogućih zakupnika kao i namjeravanih djelatnosti. Temeljem pristiglih prijava Povjerenstvo Dubrovačke biskupije donijeti će odluku o potencijalnim zakupoprimcima za sljedeće razdoblje. Iako je visina zakupa bitna stavka, kao što smo već naveli, ona nije jedini kriterij po kojem će se odlučivati. Svi ponuditelji bit će pismeno obaviješteni o donesenoj odluci Povjerenstva Dubrovačke biskupije. Povjerenstvo nije vezano niti jednom od zaprimljenih ponuda te ima isključivo pravo donijeti odluku o ponuditelju kojeg smatra najpovoljnijim, odnosno ne prihvatiti niti jednu od zaprimljenih ponuda bez posebnog obrazloženja i postojanja bilo kakve odgovornosti spram ponuditelja ili trećih osoba.

Kako bi Povjerenstvo moglo lakše odlučiti o budućem zakupoprimcu molimo vas da što preciznije ispunite dolje priloženi obrazac. Dubrovačka biskupija štitit će privatnost vaših odgovora, a vi svojom prijavom jamčite istinitost podataka. Ako se naknadno pokaže da u ispunjavanju ovog obrasca niste naveli istinite podatke, vaša prijava bit će poništena, odnosno to će predstavljati razlog za raskid Ugovora.

Poslovni prostor daje se u zakup u zatečenom stanju. Radove na unutrašnjem uređenju i postavljanju opreme za obavljanje djelatnosti budući da će zakupnik moći izvršiti o svom trošku, bez prava na povrat ili priznanje uloženih sredstava. O svemu je Ponuditelj obvezan u ponudi obavijestiti Dubrovačku biskupiju i zatražiti prethodnu suglasnost za predviđene radove. Korisnik je dužan po raskidu ili završetku ugovora vratiti predmetni prostor u stanje predaje na korištenje, odnosno izvršene adaptacije ako je za isto ishodio suglasnost. Dogovorene stavke u Ugovoru i Biskupija i Zakupoprimac obvezuju se strogo poštivati tijekom cijelog trajanja Ugovora. Potpisivanjem Ugovora Zakupoprimac se obvezuje platiti iznos tri zakupnine, koje se po isteku Ugovora vraćaju Zakupoprimcu, a u slučaju nepoštivanja odredbi Ugovora i njegovog raskida ne vraćaju. Ako imate potrebu za drugačijom praksom i drugačije prijedloge molimo vas da to već sada navedete i obrazložite u ovom obrascu.

Prostori za koje možete iskazati interes putem ovog oglasa, kao i njihovo stanje i posebni uvjeti su sljedeći:

 

 

 

 

 

 

1.    prostor površine 12,91 m2 na adresi Lučarica br. 2;

Trenutno prazan. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

1-Lucarica1-Lucarica foto

 

 

2.    prostor površine 11,76 m2 na adresi Lučarica br. 2;

Trenutno prazan. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

2-Lucarica2-Lucarica foto

 

 

3.    prostor površine 41,2 m2 na adresi Đorđićeva br. 2;

Trenutno u zakupu Fast Food Preša. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

3-Dordiceva3-Dordiceva foto

 

 

4.    prostor površine 26,86 m2 na adresi Nikole Božidarevića br. 10;

Trenutno u zakupu Pizzeria Baracuda. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

4-Bozidareviceva4-Bozidareviceva foto

 

 

5.    prostor površine 17,89 m2 na adresi Uz Jezuite br. 4;

Trenutno u zakupu Atelier Pavica Pirc. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

5-Uz Jezuite5-Uz Jezuite foto

 

 

6.    prostor površine 195,71 m2 na adresi Poljana Ruđera Boškovića br. 6

Trenutno sjemenišna kuhinja. Namijenjen za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i pružanje usluge prehrane za učenike. Kuhinja je u lošem stanju te je potrebno potpuno uređenje. Kod prijave potrebno je navesti prijedlog menija i cijene za pružanje usluge prehrane za učenike. Daje se u zakup na vrijeme od 2 godine.

6-Rudjera Boskovica6-Rudjera Boskovica foto

 

 

7.    prostor površine 45,30+34,40 m2 na adresi Od Kaštela 11

Trenutno prazan. Namijenjen za trgovinu mješovite robe i prehrane. Za potrebe uređenja prostora moguće je uklanjanje svih pregradnih zidova. Ovaj prostor izdaje se po simboličnoj naknadi od 100 kn mjesečno, s ciljem poboljšanja uvjeta života unutar stare gradske jezgre. U Obrascu potrebno navesti koji asortiman bi trgovina nudila i po kojim cijenama, vodeći računa o cilju revitalizacije Grada. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

7-Od Kastela7-Od Kastela foto

 

Svi prostori ugovorno su slobodni za novi zakup od 1. siječnja 2018. godine.

 

 

POZIV za iskazivanje interesa za zakup poslovnih prostora možete preuzeti OVDJE.

 

 

OBRAZAC za iskazivanje interesa možete preuzeti OVDJE.

 

 

Molimo Vas da ispunjeni obrazac šaljete isključivo elektroničkim putem na elektroničku adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 29. prosinca 2017. godine. Nakon što primimo ispunjen obrazac dobit ćete potvrdu o zaprimljenoj prijavi najkasnije u roku 3 dana od zaprimanja vaše prijave.