Ispiši ovu stranicu

Počela akcija "Podijelimo radost Božića"

 

Karitativna akcija “Podijelimo radost Božića započela je u subotu, 16. prosinca na Pilama u Dubrovniku gdje volonteri akcije radosno dočekuju sve one koji donose pakete s nekvarljivim namirnicama i higijenskim potrepštinama koji se odmah stavljaju u kamion koji će sutra poslijepodne krenuti prema Ogulinu. 

 

Akcija se organizira 11. put a cilj joj je uljepšati božićne blagdane pojedincima i obiteljima na nekom siromašnijem području Republike Hrvatske. Ove godine je usmjerena prema području Ogulina, koje je stradalo u nedavnim poplavama.

 

Akciju organizira Caritas Dubrovačke biskupije, a podržavaju je pojedinci, obitelji, institucije (Grad, Županija, općine, škole, vrtići), župne i redovničke zajednice, katolička društva, sportski klubovi, udruge...  

 

Svi koji žele danas do 16 sati mogu donijeti svoj dar na Pile ili u nedjelju, 17. prosinca od 9 do 13 sati.

 

Akcija ‘Podijelimo radost Božića’ jedna je od najstarijih akcija na području Dubrovačke biskupije, a uz pomaganje potrebitima izvan Dubrovnika ovom akcijom se želi razvijati osjećaj ljubavi i pažnje za drugoga odnosno kršćanske djelotvorne ljubavi kod sudionika akcije i članova njihovih obitelji. 

 

Caritas Dubrovačke biskupije/A.T.

 

Galerija slika