Dubrovačka Biskupija

Upaljena treća adventska svijeća pred katedralom: Biti istinski svjedok Isusa Krista!

 

Pred dubrovačkom katedralom u subotu, 16. prosinca upaljena je i treća adventska svijeća. Službu riječi je predvodio dominikanac fr. Mihael Mario Tolj, župnik župe Svetog Križa - Gruž. Svijeću je, zajedno s fr. Mihaelom, upalila dogradonačelnica Grada Dubrovnika Orlanda Tokić.

 

U svom nagovoru fr. Mihael je istaknuo da je Ivan Krstitelj Božji poslanik koji stoji na razmeđu dvaju zavjeta, kao svjedok Isusa Krista, istinskog svjetla koje prosvjetljuje svakog čovjeka, pa i nas danas, i omogućuje nam da postanemo djeca Božja. „Ivan postaje prilika za nas da se ispitamo tko smo mi, a tko je Isus iz Nazareta za nas. Je li Isus za nas uistinu svjetlo istinsko? Jesmo li po njemu postali djeca Božja?“, upitao se fr. Mihael. Istaknuo je da je i suvremeni vjernik, poput Ivana Krstitelja pozvan svjedočiti za Krista, za njegovu Radosnu vijest spasenja, prije svega svojim životom, te da naše riječi i djela moraju svjedočiti o nadi koju nosimo. Potaknuo je okupljene vjernike da budu istinski svjedoci Isusa Krista.

 

Župni zbor župe sv. Križa je pod vodstvom prof. Marije Brčić animirao liturgijsko pjevanje. Program paljenje četiriju adventskih svijeća pod nazivom „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ nastavlja se i iduće subote, 23. prosinca u 19.30 sati na istom mjestu, kada će službu riječi u sklopu koje će biti upaljena posljednja adventska svijeća predvoditi don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla.

 

Okupljeni vjernici su, kao i prethodne subote, dobili prigodni letak, te se nakon službenog dijela programa na prostoru ispred katedrale nastavilo druženje uz čaj, krostule i adventske pjesme. Program „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ organiziraju Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije i Grad Dubrovnik.

 

Šime Zupčić