Ispiši ovu stranicu

Tradicionalna božićna priredba učenika Klasične gimnazije

 

Tradicionalna božićna priredba Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti održana je u subotu, 16. prosinca, u dvorani sv. Ivana Pavla II. na kojoj su učenici pokazali svu raskoš svojih talenata. Priredbu je osmislila i s učenicima ostvarila profesorica Mirjana Žeravica. Kao i godinama do sada dvorana je bila dupkom ispunjena roditeljima, djedovima, bakama i djecom a pridružili su im se profesori, djelatnici i ravnatelj škole don Bernardo Pleše.

 

U glazbeno scenskom programu učenici su pjevali i plesali. Izveli su prilagođenu pjesmu „Sretan Božić svakome“ od Fantoma i pjesmu „Božić dolazi u grad“ koju je napisao bivši učenik Klasične gimnazije Tomislav Vukšić, uz još neke tradicionalne božićne pjesme. Tekst „Živi lica okrenutog prema Betlehemu“ autora Stjepana Licea pročitala je Matea Klaić, učenica trećeg razreda, a tekst „Dobrota Badnjaka“ autora Vlada Vlaisavljevića Marija Bukvić, učenica četvrtog razreda. Maturanti su dali savjete roditeljima što kupiti za Božić: strpljenje, oproštenje i ljubav. Prikazana su i dva kratka filma o događanjima u školi ali i o blagdanskom duhu koji je zahvatio školarce i profesore, osobito za blagdan sv. Nikole. Nastupila je i školska klapa koju vodi profesorica glazbene umjetnosti Mara Manjić, a na kraju su učenici zajedno s profesorima zapjevali „Radujte se narodi“.

 

Ravnatelj Pleše zahvalio je svima na dolasku te pozdravio generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Hrvoja Katušića, profesore, profesorice, zaposlenike i učenike škole. Čestitao je prof. Žeravici na dobro organiziranoj priredbi. Ispričao je kratku priču o tome kako je jedna djevojčica poklonila ocu praznu kutiju, ali koja nije ipak bila prazna jer je u nju spremila svu ljubav koju je imala prema svome ocu. Poželio je svim okupljenima sretan i blagoslovljen Božić te da im božićni blagdani budu ispunjeni poput kutije u koju je djevojčica spremila svoju ljubav.

 

U ime Dubrovačke biskupije, dubrovačkog biskupa i svoje osobno generalni vikar Katušić pozdravio sve okupljene i izrazio čast  zadovoljstvo što je mogao biti s njima. Rekao je kako je ova priredba donijela radost među sve okupljene te im poželio da ta radost bude dijelom i njihovih domova tijekom ovog Božića.

 

Nikša Sentić

Galerija slika