Dubrovačka Biskupija

Fra Ivo Kramar uveden u službu kapelana Policijske kapelanije sv. Vlaha

Misnim slavljem u samostanskoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju, u četvrtak, 18. siječnja uveden je u službu novi kapelan Policijske kapelanije sv. Vlaha za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku fra Ivo Kramar, upravitelj samostana sv. Vlaha u Pridvorju, koji je dekretom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj na tu dužnost imenovan od 1. prosinca 2017godine, sa svim pravima kapelana, do opoziva.

 

U svom obraćanju okupljenim vjernicima generalni vikar. Mamić istaknuo je radost što dušobrižnik policijskih službenika postaje izuzetno kvalitetna osoba kao što je fra Ivo Kramar. Okupljenima se obratio i novi kapelan Kramar koji je govoreći o blaženstvima koja vode do životne sreće, odnosno potvrde ispravna života, naglasio da su u današnjem svijetu i vremenu, kada se obezvrjeđuju siromaštvo, žalost, dobrota, poštenje, iskrenost, milosrđe i mirotvorstvo, nasušno potrebni ljudi koji će cjelinom svog života odlučiti da vrijedi biti dobar i čestit.

 

Na samom početku misnog slavlja okupljenima se obratio načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio biskupu i Vojnom ordinarijatu na imenovanju novog kapelana kojem je zaželio dobrodošlicu i puno uspjeha, dok je dosadašnjem kapelanu don Ivu Boriću zahvalio na predanoj četverogodišnjoj službi i poželio uspjeh i Božji blagoslov na obnašanju dužnosti u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj. 

 

Misu na kojoj su prisustvovali vjernici, načelnik Općine Konavle Božo Lasić i brojni policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj dr. o. Jakov Mamić. Koncelebrirali su p. Pero Mijić-Barišić, superior Rezidencije Družbe Isusove u Dubrovniku, don Stipo Miloš, župnik župe sv. Srđa i Baha Pridvorje, dosadašnji policijski kapelan don Ivo Borić, fra Josip Kramar i don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole Čilipi. 

 

PU Dubrovačko-neretvanska