Dubrovačka Biskupija

Biskupijski Caritas član Hrvatske mreže protiv siromaštva

 

Caritas Dubrovačke biskupije primljen je u članstvo Hrvatske mreže protiv siromaštva. Ta odluka donesena je na sjednici Izvršnog odbora. Caritas Dubrovačke biskupije zahtjev za učlanjenje poslao je u prosincu 2017. s ciljem sudjelovanja u projektima radi iskorjenjivanja siromaštva na području RH i Europske unije.   

 

Kako stoji na službenim stranicama, Hrvatska mreža protiv siromaštva je osnovana kao nacionalna mreža udruga i fizičkih osoba koje se bave pružanjem usluga i zagovaranjem siromašnih, ranjivih i socijalno isključenih osoba te javnom politikom u području siromaštva u Hrvatskoj. Mreža od 28. lipnja 2014. godine djeluje i kao članica Europske mreže protiv siromaštva (EAPN – European AntiPoverty Network).

 

Cilj Mreže je utjecati na iskorjenjivanje siromaštva putem zagovaračkih aktivnosti i utjecanjem na javne politike, pokretanjem različitih inicijativa, uz kontinuiranu suradnju s Europskom mrežom protiv siromaštva. Na taj način Mreža objedinjava interese različitih ranjivih skupina, koje također imaju priliku sudjelovati kao samozagovaratelji unutar Mreže i putem posrednika-organizacija civilnog društva.

 

Caritas Dubrovačke biskupije