Dubrovačka Biskupija

Policijska kapelanija „Sveti Vlaho“ proslavila svog zaštitnika

Misnim slavljem u samostanskoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju u utorak, 6. veljače svečano je proslavljen Dan Policijske kapelanije „Sveti Vlaho“ Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Misu je predvodio policijski kapelan u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj Ozren Bizek, inače kapelan specijalne policije iz Domovinskog rata, a koncelebrirali su svećenici i redovnici među kojima i kapelan kapelanije „Sveti Vlaho“ fra Ivo Kramar te dekan Konavoskog dekanata i župnik župe sv. Nikole Cavtat don Mato Karamatić.

 

Kapelan Bizek  je u propovijedi istaknuo kako sveci nisu netko od koga bi trebali zazirati zbog njihove savršenosti već upravo suprotno, kako nam sveci svojim životom trebaju biti uzor kojeg bi trebali pokušati nasljedovati. Kao dobar primjer istaknuo je upravo sv. Vlaha, biskupa i mučenika, kojeg slavimo kao svog zaštitnika, a koji nas primjerom svog mučeničkog života poziva na neustrašivost u vjeri koja nas u najtežim trenucima naših života vodi prema Bogu, koji je uvijek uz nas i čeka nas raširenih ruku.

 

Na misnom slavlju sudjelovali su brojni policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske predvođeni načelnikom i zamjenikom Policijske uprave.

 

Ovo svečano misno slavlje svojom izvedbom pjesama uveličala je Policijska klapa „Sveti Mihovil“.

 

PU dubrovačko-neretvanska