Dubrovačka Biskupija

Mladi na euharistijskom klanjanju, pa na zabavi za Valentinovo

 

Mladi Dubrovačke biskupije susreli su se dvije večeri za redom na različitim susretima na kojima su imali prigodu obogatili svoj odnos s Bogom, ali i odnos s drugima te otkrivati ljubav Božju prema svakome od njih.

 

Večer uoči početka korizme u utorak, 13. veljače, okupili su se na euharistijskom klanjanju, a u srijedu, 14. veljače, na Valentinovo, našli su se na prigodnom druženju.

 

U samostanskoj kapeli Službenica Milosrđa na Pilama u utorak su sudjelovali u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje je trajalo od 20 sati do pola noći, molili su, pjevali, meditirali i tako se duhovno pripremali za predstojeće korizmeno vrijeme. Ova večer je dio programa "Connected" kojeg organiziraju Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije, Studentski katolički centar Dubrovnik i sestre Službenice Milosrđa, a kojim se želi povezati mlade na jedan novi način.

 

Animatori Dubrovačke biskupije pripremili su u srijedu proslavu Valentinova na svoj način u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku, a na susretu se okupio velik broj mladih željnih dobre i kvalitetne zabave.

 

Večer je započela izvlačenjem zanimljivih poruka za svakog pojedinca koje su se nalazile u unutrašnjosti balona. Program je nastavljen predstavom na temu „ Molitva Svetom Anti za budućeg muža“ u izvedbi Nike Krečak koja je imala ulogu izmoliti i odabrati potencijalnog partnera.

 

U pauzama između točaka održavali su se razni plesovi u kojima su mladi dobili priliku neformalnog druženja, opuštanja i stvaranja novih prijateljstava.

 

Za one mlade koji još nisu pronašli svoju „bolju polovicu“ bila je organizirana zabavna igra pod nazivom „Srcolovka“ u kojoj je sudionik ili sudionica imali pitanja za tri kandidatice ili kandidata s druge strane paravana, te bez znanja tko se iza krije, samo na temelju dobivenih odgovara, birao svoga partnera ili partnericu. Zajedno s odabranikom ili odabranicom dobili su priliku poći u kino gdje će imati vremena za bolje upoznavanje.

 


Mladi Dubrovačke biskupije/A.T.