Dubrovačka Biskupija

Policijska kapelanija "Sveti Vlaho" organizirala duhovnu obnovu u Kuparima

Duhovna obnova za policijske službenike i djelatnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske održana je u policijskom smještajnom objektu Mladost u Kuparima u srijedu, 21. veljače, u organizaciji policijskog kapelana fra Iva Kramara.

 

Korizmenu duhovnu obnovu predvodio je fra Danijel Nikolić, magistar bogoslova franjevačke provincije Bosne Srebrene. U nadahnutom predavanju istaknuo je važnost međuljudskih odnosa kako u obitelji, tako i u radnom okruženju, naglašavajući pri tom važnost svakodnevne komunikacije koja predstavlja temelj rješavanja svih nesuglasica.

 

Predavač je tijekom svog predavanja poseban naglasak stavio na čovjekov duhovni razvoj, koji je jednako bitan kao što je i čovjekov intelektualni i fizički razvoj, a na kojem svaki pojedinac treba ustrajno raditi svaki dan. Spomenuo je i razoran utjecaj konzumerističkog instant načina života koji nas priječi u moralnom i duhovnom razvoju i zbližavanju sa svojim bližnjima i s Bogom koji bi nam trebao biti vodilja kroz život. Skrenuo je pozornost i na dva smrtna grijeha, a to su oholost i zavisti, koji nas priječe u razvijanju kvalitetnih međuljudskih odnosa zbog čega je potrebno svakodnevno raditi na sebi i pronaći hrabrost u opraštanju drugima.

 

PU dubrovačko-neretvanska