Dubrovačka Biskupija

Nizom aktivnosti skauti proslavili Svjetski dan skauta

Na Svjetski dan skauta koji se slavi 22. veljače aktivno je obilježio Zdrug katoličkih skauta Dubrovačke biskupije raznim susretima i akcijama.

 

Tako je jedna grupa skauta u četvrtak prijepodne volontirala u biskupijskom Caritasu, druga skupina je pomagala ekipi iz Caritasa razvoziti Dječje Biblije po osnovnim školama.

 

Skauti su također posjetili Osnovnu školu u Orašcu gdje su na predavanju zajedničkom za sve razrede od 5. do 8. predstavili skaute. U školi ih je dočekala ravnateljica i župnik p. Dario Novak.

 

Poslijepodne su skauti sudjelovali na radionicama u Mandaljeni. Domaćini su bili skauti iz odreda Gospe od Obrane. Bile su organizirane radionice iz čvorologije na kojima su učili i vježbali izradu „turske glave“ i čvora za izradu krunica, te su izrađivali ruže od papira koje su kasnije podijelili vjernicima na misi.

 

U crkvi u Mandaljeni sudjelovali su na misi sa župnikom don Vilimom Petrovićem, a misu je predvodio duhovnik zdruga don Marin Lučić.

 

Svjetski dan skauta slavi se u cijelom svijetu 22. veljače, na dan rođenja utemeljitelja skauta sir Roberta Baddena Powella. Toga dana skauti diljem Hrvatske imali su desetke zanimljivih različitih projekata, a pProslavi ovoga dana pridružio se Zdrug katoličkih skauta Dubrovačke biskupije.

 

Zdrug katoličkih skauta Dubrovačke biskupije