Ispiši ovu stranicu

Kateheze u korizmi

  • Ponedjeljak, 26. veljače 2018 13:13

 

Vijeće za život i obitelj te Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju ponudili su u korizmenom vremenu župnim zajednicama kateheze posvećene očinstvu i majčinstvu, kako bi se kroz župni pastoral vjernici pripravili za predstojeći nacionalni susret obitelji.

 

Korizmeni ciklus kateheza sastoji se od četiri kateheze koje su u prvom redu namijenjene roditeljima djece koja se ove pastoralne godine pripremaju na primanje sakramenata Euharistije i Potvrde. Riječ je katehezama: Otac u Crkvi i društvu; Majka u Crkvi i društvu; Očinstvo sv. Josipa i majčinstvo Blažene Djevice Marije; Svetost - cilj očinstva i majčinstva.

 

Želja organizatora je kroz ove kateheze posvećene očinstvu i majčinstvu pripraviti vjernike za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se pod geslom „Očinstvo i majčinstvo: dva lica roditeljskog poslanja“, 15. i 16. rujna 2018. održati u Solinu.

 

Podsjetimo, tijekom liturgijskog vremena došašća u pojedinim župama Dubrovačke biskupije održana su tri susreta tj. tri kateheze s temama: Bog - izvor očinstva, Bog - izvor majčinstva i Djeca - očinstvo i majčinstvo u svakodnevnici.

 

Za sve dodatne informacija o vremenu održavanja kateheza u pojedinim župama ili dekanatima, možete se obratiti svojim župnicima.