Dubrovačka Biskupija

Duhovna obnova za učenike petih razreda u Lapadu

 

U nedjelju, 25. veljače 2018. u župi sv. Mihajla na Lapadu održana je kratka duhovna obnova za učenike petih razreda. Duhovnu obnovu zajednički su u suradnji sa župnikom don Robertom Čibarić, organizirale s. Veselka Grebenar, Družbe Kćeri Božje Ljubavi i s. M. Katarina Mihić, Družbe Kćeri Milosrđa, s temom »Božja riječ me preobražava«. Zbog lošeg vremena odaziv je bio nešto slabiji, ali to nije umanjilo radost susreta jednih s drugima ili sudionike zaustavio u druženju, molitvi i razmišljanju nad Božjom riječi.

 

Susret je počeo u župnoj crkvi pjesmom i razmišljanjem nad dijelom Psalma 119. Uslijedilo je vrijeme druženja u župnoj dvorani kroz nekoliko igara te razgovor o značenju Božje riječi, potrebi čitanja, osluškivanja i prepoznavanja Božje riječi u svakodnevnom životu vjernika. Sudionici su se prisjetili i bl. Marije Propetoga Isusa Petković, koja je još kao djevojčica u svojoj obiteljskoj kući imala evanđelistar i rado slušala riječi iz evanđelja koje bi čitao njen otac. Podijeljeni u pet grupa petaši su razmišljali nad Božjom riječi, tom dugom pismu koje Bog upućuje ljudima. Uz pomoć biblijskog teksta i slika stvarali su slikovnice. Slikovnice su, kao i biblijski tekst, grupe predstavile ostalima. A u tekstovima koje su već više puta čuli na nedjeljnim misama učenici su primijetili mnoge nove i zanimljive činjenice.

 

Nakon rada u grupama, svatko je dobio čašu sa zemljom u koju je posijao sjeme, razmišljajući kako je Božja riječ sjeme koje pada u naša srca, i ako o toj Božjoj riječi koju čujemo, nastavimo razmišljati i moliti nad njom, ona donosi plod u našem životu. Poput posađenog sjemena o kojem se mora brinuti ako se želi da ono izraste i donese plod, tako i o Božjoj riječi treba brinuti ako se želi uživati njezine plodove.

 

s. M. Katarina Mihić, CFM