Dubrovačka Biskupija

Dječje Biblije podijeljene osnovnoškolcima diljem biskupije

 

Podjela dječjih Biblija učenicima prva četiri razreda koji pohađaju neki od kršćanskih vjeronauka u osnovnim školama na području Dubrovačke biskupije završena je u petak, 2. ožujka. Učenici su s radošću i velikom znatiželjom iz ruku svojih vjeroučitelja primili ovaj dar, te ga ponijeli svojim kućama, kako bi u obiteljskom krugu nastavili čitati Božju riječ prilagođenu njihovom uzrastu.

 

Dar je omogućen zajedničkom suradnjom Dubrovačke biskupije i Kristovih Crkava u Republici Hrvatskoj, a izdavanje je financirala Istočna europska misija. Zahvaljujući gospodinu Jurici Lazaru iz Kristove Crkve iz Varaždina, ujedno direktoru crkvene službe „Hrvatska za Krista“ i dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću, te obostranoj otvorenosti i spremnosti na ekumenski dijalog na posve konkretan način, svaki učenik je dobio svoj primjerak Biblije. Podjeljeno je ukupno gotovo 4000 Biblija u 23 osnovne škole na području Dubrovačke biskupije.

 

Ovaj projekt će se nastaviti i kroz iduće godine, podjelom Biblija novim generacijama prvih razreda osnovne škole. U organizacijskom smislu podjelu po školama su proveli Caritas Dubrovačke biskupije, kao i Katehetski ured.

 

Šime Zupčić