Dubrovačka Biskupija

18. - 21. 3. - Višednevna duhovna obnova uz dolazak moći sv. Antuna u župu sv. Mihajla Lapad

 

Župa sv. Mihajla u Lapadu od nedjelje, 18. ožujka, do srijede,  21. ožujka, priređuje nesvakidašnju duhovnu obnovu uz dolazak moći sv. Antuna Padovanskog u ovu župu ali ne samo u višednevni boravak nego i u trajno vlasništvo.

 

U župu će stići poznati "hodočasnički moćnik" kojeg već desetljećima po cijelom svijetu prati o. Egidije Canil, redovnik konventualac. Prvo hodočašće svečevih moći u tom moćniku bilo je upriličeno na Svetom Duhu u Zagrebu davne 1995. godine, prigodom proslave 800. obljetnice njegovog rođenja, napominju iz župe.

 

Uz dolazak "hodočasničkog moćnika" župi će o. Canil u trajno vlasništvo predati moći prvog stupnja (ex massa corporis tj. od samog tijela), za koje je već izrađen srebrni moćnik s motivima Padove i Dubrovnika, rad akademskog umjetnika prof. Hrvoja Ljubića iz Zagreba, i koje će ostati u župi.

 

Darovani moćnik s moćima sv. Antuna Padovanskog župi sv. Mihajla u Dubrovniku blagoslovit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u utorak, 20. ožujka na misi u 18 sati, kada ujedno i započinje pobožnost prvog od trinaest utoraka sv. Antuna.

 

U nedjelju, 17. ožujka u 17 sati bit će svečani doček moćiju, slijedi misa u 18 sati koju predvodi fra Nikola Šantek te bdijenje mladih. Za nedjelju i ponedjeljak priređen je cjelodnevni duhovni program s misama i mogućnošću čašćenja moći u župnoj crkvi kao i pohodima starijim i bolesnim osobama u domovima za umirovljenike i bolnici. U utorak, 21. ožujka u 7 sati slavit će se misa s ispraćajem moći sv. Antuna.