Dubrovačka Biskupija

Mladi na PKP-u na Korčuli - prvi dan

Mladi na PKP-u na Korčuli - prvi dan

 

Mladi iz cijele Dubrovačke biskupije sudjeluju na četvrtom Planinarskom križnom putu koji je započeo u subotu, 10. ožujka na Korčuli.

 

Mladi Korčulanskog dekanata s mladima koji su stigli iz Dubrovnika, Orebića i drugih dijelova biskupije na dvodnevni PKP su krenuli ispred crkve u groblju Svetog Križa. Uvodnu molitvu s blagoslovom drvenog križa kojeg će mladi nositi, predvodio je dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih svetih - Blato don Željko Kovačević.

 

Planinarska ruta prvoga dana bila je: Groblje Svetog Križa, Vidikovac, Žjan, Krulić, Blato. Na putu su mladi objedovali u Krulića. Uz pješačenje i molitvu postaja pobožnosti križnoga puta sudionici prvog dana su sudjelovali na misi u Svetištu bl. Marije Propetog Petković u Blatu koju je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Mladi su kod sestara večerali, a prespavali su u sportskoj dvorani. Pjevanje korizmenih i drugih duhovnih pjesama ojačavalo je duh mladih i pomagalo im prelaziti kilometar za kilometrom.

 

Drugog dana u nedjelju, 11. veljače, mladi polaze iz Blata te nastavljaju rutom Izmeta, Kula, Maslinovik i stižu predvečer u Vela Luku gdje će sudjelovati na nedjeljnom misnom slavlju koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

PKP organizira Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije i Studentski katolički centar Dubrovnik (Skac_DU).

 

A.T.

Foto: mladi-dbk; Medijska grupa župe Blato