Dubrovačka Biskupija

Gruda: Korizmena duhovna obnova u župi Presvetog Trojstva

U župi Presvetog Trojstva na Grudi u subotu, 10. ožujka, u predvečernjim satima je održana korizmena duhovna obnova. Predvodio ju je don Marin Lučić i Katolička molitvena zajednica „Effatha“ iz Dubrovnika. U prepunoj crkvi župljani iz različitih župa Konavoskog dekanata slušali su nekoliko sati Riječ Božju i slavili Boga.

 

Obnova je započela pjesmom i nagovorom duhovnika zajednice „ Effatha“ Lučića, a župnik grudske župe don Josip Mazarekić je za to vrijeme ispovijedao. Predvoditelj obnove je svoj nagovor započeo sa svjedočanstvom vjere u Boga majke Chiare Corbello Petrilli. Prema ljudskom pogledu silno tužna životna priča pod naslovom „Rođeni smo i nikada nećemo umrijeti“, postaje svjedočanstvo radosti predanja vlastitog života za život drugoga.

 

Radost nam se očituje u pogledu na Isusov križ dok prihvaćamo svoj životni križ, kazao je Lučić. Bog pritom koristi upravo naš grijeh, pa kad Bogu reknemo „da“ on se proslavlja. Kako ne bismo zapali u vrtlog grijeha, prikazan preko starozavjetnog teksta o kralju Davidu, propovjednik je istaknuo važnost sakramenta ispovijedi i euharistije.

 

Uslijedilo je slavljenje mise koju je predvodio don Marin Lučić u koncelebraciji sa župnikom Mazarekićem. Duhovna obnova završila je klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu i svjedočanstvom Luka Miloslavića, voditelja Katoličke molitvene zajednice „Effatha“.

 

Župnik je na kraju zahvalio članovima zajednice „Effatha“ što su počastili župu svojim dolaskom i prenijeli svjedočanstvo molitve i slavljenja Boga te života s njim.

 

Druženje je nastavljeno u župnoj kući gdje su župljani pripremili prigodno čašćenje.

 

Marijana Đuraš

Fotografije: Patricija Uroš Pendo