Dubrovačka Biskupija

Putniković: Svake nedjelje obiteljsku svijeću pali druga obitelj iz župe

 

 

Ususret Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se u rujnu održati u Splitu i Solinu u župi sv. Marije Magdalene u Putnikoviću župnik don Frano Markić sa suradnicima organizirao je svake nedjelje prije župne mise događaj paljenja „obiteljske svijeće“, velike svijeće s logom NSHKO koju su dobile sve župe u Dubrovačkoj biskupiji.

 

Obiteljska svijeća na kojoj je napisano geslo susreta „Obitelj – izvor života i radosti“ pali se od uskrsne svijeće, a svaki put za paljenje je zadužena druga obitelj. Na samu svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega 1. travnja obiteljsku svijeću upalila je obitelj Ane i Nika Barać s četvero djece. Na drugu vazmenu nedjelju 8. travnja obitelj Ivane i Tonćija Rabušića s dvoje djece i u očekivanju rođenja trećeg djeteta svjetlo s uskrsne svijeće prenijela je na obiteljsku svijeću.

 

Paljenjem obiteljske svijeće od uskrsne svijeće uskrsno svjetlo simbolično ulazi u svaku obitelj, ističe župnik Markić. Poruka je to i o važnosti vjere u uskrsnuće Kristovo koja treba „gorjeti“ u kršćanskim obiteljima, a također se želi vjernike potaknuti da se što bolje upoznaju s predstojećim susretom obitelji i sudjeluju na njemu u što većem broju.

 

Svake nedjelje sve do nacionalnog susreta obitelji u Solinu u župi će druga obitelj paliti obiteljsku svijeću od uskrsne svijeće unoseći tako Kristovo svjetlo u svoju obitelj i pripremajući se za trećo susret obitelji na nacionalnoj razini.

 

Župa sv. Marije Magdalene Putniković/A.T.