Dubrovačka Biskupija

Novi broj „Zvona Delorite“

 

Župa Uznesenja Marijina u Kuni izdala je novi broj „Zvona Delorite“, župnog glasila, povodom najvažnijeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

 

Novi 63. broj glasila donosi uskrsnu čestitku fra Josipa Vidasa i fra Petra Perkovića u kojoj se ističe kako Uskrslog treba tražiti na čistim izvorima Sveto pisma, u Crkvi, sakramentima, a posebno u euharistiji, te pismo urednice Rine Tomelić u kojem poziva vjernike na suradnju u glasilu kao i uključivanje u župni zbor.

 

Kroz bogati sadržaj, mnoštvo slika i duhovnih tekstova mogu se pronaći prigodni stihovi i povijesni osvrti na život župe i mjesta kao i vijesti o važnijim događanjima u župi.

 

Tako „Zvona Delorite“ donose vijest o Danu života i Danu braka koji je održan i u njihovog župi u sklopu biskupijskog tjedna Dana života i obitelji. Povodom proslave 70 godina braka Radmile i Živka Kirigije urednica je zapisala njihovo svjedočanstvo o bračnom i obiteljskom životu.

 

„Zvona Delorite“ dobila su nagradu za 20. godina izlaženja od Hrvatskog društva katoličkih novinara, pa u novom broju možete pročitati vijest o tome.

 

Novi broj donosi četvrti nastavak hodočasničke priče puta sv. Jakova te sjećanja na don Kosta Selaka, dugogodišnjeg župnika na Pelješcu, zatim povijesni osvrt kroz arhivsku građu koji govori o godinama 1951. i 1952. uz bogatu slikovni prikaz te sjećanje na „El Shatt“ (1944.-1946.). U novom broju se može pročitati i statistika župe. 

 

Svakako ne manje vrijedno za istaknuti su i stihovi osnovnoškolaca iz ove župe.

 Zvona Delorite br.63.

 

Mario Macan