Dubrovačka Biskupija

Filmašice Učeničkog doma Paola Di Rosa osvojile prvo mjesto na 43. državnoj Domijadi

 

Filmašice Učeničkog doma Paola Di Rosa iz Dubrovnika pod vodstvom s. Ružice Dodig, osvojile su prvo mjesto na 43. državnoj Domijadi koja se  od 4. do 6. svibnja održala u Rovinju filmskim uratkom “Miris glazbe”.

 

Na državno domijadu Učenički dom Paola Di Rosa plasirao se u tri kategorije osvojivši prvo mjesto na regionalnom natjecanju domova regije Južna Hrvatska u kategorijama glazbenog i filmskog izraza, te sportskom dijelu u odbojci.

 

Svoj osvrt na film sažeo je filmski kritičar i član žirija, Boško Picula slijedećim riječima:

 

“Kratka komedija o mladoj čelistici kojoj 'ništa ne može pokvariti dan', odnosno nastup na glazbenom natjecanju Miris glazbe ipak će doživjeti štošta nepredviđeno... U nekoliko minuta nerijetko je teže sročiti i – realizirati filmsku priču negoli u dugometražnom trajanju. Osobito ako se minuciozno balansira između komedije situacije i drame o sazrijevanju. Upravo je to uspjelo za rukom i – kamerama mladim filmašicama iz dubrovačkog Učeničkog doma Paola di Rosa. One i zaokruženim scenarijem, i redateljskim postupcima, i znalačkom uporabom filmskih izražajnih sredstava od kostimografije i scenografije do snimateljskog rada i glazbene kulise, pokazuju kako se film promišlja te kako se u filmskom stvaralaštvu uživa. Mladenački razigrano i filmski iznimno pismeno. Pohvale zaslužuje cijela ekipa s pojedinačnim doprinosima te mentorski rad. “

 

Temeljna pedagoška svrha ovog natjecanja je podupirati druženje i javnu prezentaciju rezultata rada i vrednovanje dostignuća učenika i djelatnika učeničkih domova Republike Hrvatske u kulturi i sportu.

 

Učenički dom Paola Di Rosa