Dubrovačka Biskupija

Kraljici mira u Hrasno hodočastili vjernici od Konavala do Primorja

 

U nedjelju, 13. svibnja u organizaciji grupe vjernika iz samostana svetog Josipa četrdesetak vjernika iz Konavala, Župe dubrovačke, Grada Dubrovnika, Mokošice i Primorja hodočastilo je Kraljici mira u Hrasno na godišnju proslavu koja je svake godine u drugu nedjelju svibnja.

 

Ovogodišnje misno slavlje predvodio je mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH. U propovijedi je naglasio je kako je Blažena Djevica Marija rodila „kneza mira“ i objasnio je značenje riječi mir u pojedinim obredima u crkvi.

 

Hodočasnici su se u Grad vratili duhovno okrijepljeni dogovarajući sljedeće hodočašće koje će biti u Ramu, na Šćit povodom svetkovine Male Gospe u subotu, 15. rujna.

 

Autobus vjernika iz župe Svete Obitelji iz Nove Mokošice već četvrtu godinu također se upućuje na hodočašće Kraljici mira u Hrasno, a mnogi dolaze i osobnim automobilima. S vjernicima je ove godine išao župnik don Ivo Zečević. Kao i svaki put hodočasnici su se nakon mise na otvorenom, procesije na brdašce na vrhu kojeg se nalazi kip Marije Kraljice mire i kod kojega se moli zavjetna molitva, vratili svojim domovima obogaćeni svim onim doživljajima koje jedno hodočašće pruža.

 

 

Mato i Niko Kralj/Župa Svete Obitelji Nova Mokošica