Dubrovačka Biskupija

Osmero djece iz župe sv. Mihovila u Vignju primilo Prvu svetu pričest

 

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, u četvrtak, 31. svibnja, u crkvi Gospe od Ruzarija u župi Sv. Mihovila u Vignju osmero djece iz Vignja i Kućišta primilo je sakrament Prve svete pričesti. Na misi su nazočili roditelji i rodbina prvopričesnika, njihovi prijatelji i župljani koji su u molitvi i pobožnosti pratili slavlje i sudjelovali u procesiji kroz mjesto.

 

Misa je započelo ulaznom pjesmom „Naša srca vatrom gore“ koju su pjevali prvopričesnici potpomognuti župnim zborom, nakon čega je majke jednog prvopričesnika u ime roditelja izrekla radost i pozdravila djecu i okupljene. Uslijedila je prigodna recitacija djece, misna čitanja i župnikov poziv prvopričesnicima da s upaljenim svijećama obnove krsna obećanja. Po jedan zaziv prigodne molitve vjernika odlučno i hrabro su čitali prvopričesnici. Nakon euharistijske službe uslijedio je svečani trenutak podjele Prve pričesti.

 

Na licima djece očita je bila radost i sreća da su mogli primiti Tijelo Kristovo. Nakon mise uslijedila je procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom kroz mjesto. Odmah iza križa i župne zastave hodili su prvopričesnici, a iza njih djevojčice s košarama latica cvijeća koje su sipale po putu kuda je prošlo Presveto. Župni zbor je pjevanjem euharistijskih pjesama uzveličao slavlje, a župljani i ostali sudionici su sve to pobožno i raspoloženo pratili svojim glasom.

 

Ovogodišnji prvopričesnici župe Viganj su: Anamarija Radovančić, Ivano Žuvela, Josip Nikpaljević-Čerezin, Lena Orešćanin, Leon Lupis, Nina Velić, Sanja Velić i Noa Šeparović.

 

Župa sv. Mihovila, Viganj