Dubrovačka Biskupija

Zahvalno misno slavlje u povodu 15. obljetnice proglašenja blaženom Marije Propetoga Isusa Petković

 

 

U utorak, 6. lipnja u svetištu bl. Marije Propetog Isusa u Blatu održano je zahvalno misno slavlje povodom 15. obljetnice proglašenja blaženom Marije Propetoga Isusa Petković. Misno slavlje predvodio je domaći župnik i dekan Korčulanskog dekanata don Željko Kovačević, a misu je pjevanjem animirao mješoviti župni zbor župe Blato pod vodstvom s. Juliane Beretić.

 

U svojoj propovijedi župnik Kovačević se prisjetio događaja od prije 15 godina kada je sv. papa Ivan Pavao II. u Dubrovniku Mariju Petković proglasio blaženom.

 

Citirao je ulomak iz papine propovijedi u kojoj je rekao: „Smisao života jest da se shvati Božja ljubav i da se, slaveći Boga, odgovori na tu ljubav.”

 

Župnik Kovačević rekao je također kako je ta misao majke Marije Propetoga Isusa, u svijetu zvane Marija Petković, bila je njezin životni program.

 

,,Ona se naime kao mlada žena, prožeta ljubavlju prema Kristu, potpuno predala toj ljubavi i posvetila djelima duhovnoga i tjelesnog milosrđa prema siromašnima, tako uvelike pridonoseći dobru Crkve i društva. Te riječi i danas trebaju odjekivati u hrvatskom narodu, u svakoj ženi i majci kojima primjer u odgoju, u iskazivanju ljubavi i milosrđa treba biti upravo blažena Marija.“

 

Na kraju misnog slavlja vjernici su imali priliku iskazati počast relikvijama blaženice. Nakon mise bilo je i prigodno druženje u samostanu.

 

MG župe Blato