Dubrovačka Biskupija

Treći dan devetnice bl. Mariji Petković: „Ostaviti sve da bi bili slobodni“

 

Trećeg dana devetnice, u ponedjeljak 2. srpnja, u svetištu bl. Marije Propetog Petković u Blatu na Korčuli euharistijsko slavlje u poslijepodnevnim satima predvodio je don Željko Batinić, župnik župe sv. Kuzme i Damjana na Lastovu, a koncelebrirali su fra Nikica Vujica iz Franjevačke provincije Bosne Srebrene i don Željko Kovačević, župnik župe Svih Svetih u Blatu i dekan Korčulanskog dekanata.

 

U svojoj propovijedi don Željko je evanđelje dana u kojemu je bila tema poziva povezao s pisanom ostavštinom blažene Marije Petković. Započeo je s razmišljanjem kako svatko od nas misli da zna najbolje, a u takvim razmišljanjima nema mjesta za Boga i on ne može djelovati u našem životu. Čovjek se prvo treba ostaviti navezanosti na stvari kako bi postao slobodan te tako pustio Boga u svoj život. Najbolji su nam primjeri za to kako blažena Marija Petković, tako i drugi sveci. Kada na takav način postanemo slobodni u nas se ulijeva Božja ljubav koju Bog dariva ne tražeći ništa zauzvrat. Završio je riječima svete Majke Terezije da kada se prepustimo Božjoj ljubavi postajemo olovka u njegovoj ruci.

 

Svetu misu je animirala dječja klapa „Manina“ pod vodstvom s. Juliane Beretić. Nakon mise održan je koncert dječje klape „Manina“ i Osnovne glazbene škole iz Blata.

 

Medijska grupa župe Blato