Dubrovačka Biskupija

Dubrovački svećenici na permanentnom obrazovanju mlađih svećenika Splitske metropolije

 

Dubrovački svećenici sudjelovali su na permanentnom obrazovanju mlađih svećenika Splitske metropolije, kojoj pripada i Dubrovačka biskupija. Ove godine obrazovanje je održano na otočiću Badiji pored Korčule od ponedjeljka 2. srpnja do četvrtka 5. srpnja.

 

Program se sastojao od više predavanja, molitve, ali i vremena za međusobno druženje. Predavanje „Nedjelja u pastoralu i liturgiji Crkve“ održao je dr. Ivica Žižić, dok je dr. Mladen Parlov održao predavanje na temu „Nedjeljna euharistija - teološki aspekti i crkvene smjernice“, a mr. Domagoj Volarević „Liturgijsko-pastoralne odredbe“. Naslov predavanja don Ante Burića je bilo „Sudjelovanje vjernika laika u slavlju“, a mo. Ivana Urlića „Crkvena glazba kao riječ zajednice i svjedočanstvo vjere“

Don Tomislav Ćubelić i g. Jasna Jukić održali su predavanje na temu „Riječ Božja u riječi svećenika: Njegovati vještinu propovijedanja“.

 

Svećenici su također, u srijedu 4. srpnja u zajedništvu s mons. Marinom Barišićem, splitsko-makarski nadbiskupom, mons. Matom Uzinićem, dubrovačkim biskupom i mons. Petrom Palićem, hvarskim biskupom, sudjelovali na petom danu devetnice bl. Mariji Petković u Blatu.

 

Š.Z.

Fotografije: don Marinko Šljivić i Danijel Holeš