Dubrovačka Biskupija

Susret ministranata na Grudi

 

Na poziv župnika don Josipa Mazarekića u srijedu 4. srpnja u konavoskoj župi Presvetog Trojstva na Grudi održan je susret i druženje ministranata. Susretu je nazočilo pet djevojčica i pet dječaka koji, ne samo nedjeljom nego svakodnevno, ministriraju na euharistijskim slavljima.

 

Prvi dio susreta odvio se u prostoru u i oko župne crkve gdje su župnik i desetero dječice zajedno roštiljali te ručali, a zatim se uz pjesmu i veselje družili i igrali razne društvene igre. Drugi dio susreta odvio se u župnoj crkvi Presvetog Trojstva gdje su okupljeni pronašli i duhovnu okrjepu te je don Josip slavio svetu misu, a desetero djece je ministriralo. Na taj način zajedno su zahvalili Nebeskom Ocu na daru života te daru vjere, a župnik se zahvalio mladima koji radosno služe i slave Gospodina. Zajedno s okupljenim pukom molilo se za ministrante, ali i nova duhovna zvanja.

 

Ovaj susret bio je vrhunac aktivnog druženja koje je trajalo od početka do kraja školske godine, a duhovno obogaćeni novim iskustvom vesela djeca željno iščekuju ponovni susret i druženje.

 

Serafina Kalfić