Dubrovačka Biskupija

Logorovanje na Mljetu za katoličke skaute zdruga sv. Vlaho

Na logorovanju u uvali Bobovište na Mljetu od 18. do 21. srpnja sudjelovalo je 45 katoličkih skauta iz sva četiri odreda zdruga sv. Vlaho koji postoji na području Dubrovačke biskupije. S njima su bili starješina Vanda Kljunak i voditelji odreda, te duhovnik don Marin Lučić, uz p. Daria Nowaka iz Orašca.

 

Programa je započinjao ustajanjem u 7 sati nakon čega je slijedila molitva, pozdrav domovini, tjelovježba, doručak i skautske radionice te pripremanje obroka. Skauti su bili podijeljeni po patrolama.

 

Jednog od četiri dana logorovanja na Mljetu posjetio ih je zapovjednik vatrogasne postrojbe Mario Dabelić koji im je govorio o  prevenciji požara i svemu onome što rade vatrogasci na Mljetu. Jedan dan su posjetili Otok sv. Marije gdje su imali predavanje o povijesti Mljeta te o utjecaju i važnosti benediktinaca za ovaj otok. Obišao ih je i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji s njima u prirodi slavio misu. Ostale dane misna slavlja predvodili su duhovnik Lučić i pater Nowak.

 

Skauti su na logorovanju imali i vrijeme za osvježenje kupanjem u moru, a poslije ručka je bila „pustinja“, vrijeme za osobnu molitvu i razmatranje. Navečer su imali katehezu, klanjanje i krug zajedništva na kojemu su skauti iznosili svoje dojmove.

 

Logorovanje skauta ostvareno je u suradnji zdruga sv. Vlaho i Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU).

 

Zdrug sv. Vlaho