Dubrovačka Biskupija

Koncertom uoči Male Gospe započeo niz događanja u godini 250. obljetnice župe Svetog Spasa u Mokošici

 

U petak, 7. rujna u župi Svetog Spasa u Mokošici održana je Večer marijanskih pjesama povodom blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije i predstojeće jubilarne 250. obljetnice utemeljenja ove župe.

 

Župnik don Ivica Pervan je na početku pozdravio sve prisutne i istaknuo kako je ova večer u čast Mariji, Nebeskoj Majci.

 

U programu su sudjelovali Mješoviti zbor župne crkve Svetog Spasa s pjesmama Zdrava Kraljice i Večernji zvon, Zbor mladih župne crkve Svetog Spasa s pjesmama Jedina i Zaštiti me, Klapa „Amfora“ s pjesmama Zdravo morska zvizdo, Večernja i O Marijo Majko, te klapa „Skondradura“ s pjesmama Gospi od Škrpjela i Ave Marija.

 

Tijekom večeri vlastite stihove posvećene Mariji čitala je pjesnikinja Marija Morović iz knjiga „Što bi Majko da te nemam“ i „Rascvijetali vrijesak“.

 

Na kraju večeri su zborovi i klape zajednički otpjevali pjesmu Rajska Djevo te tako završili prigodni program. Župnik Pervan zahvalio je svima na sudjelovanju te zamolio Blaženu Djevicu Mariju da sve prati kao zagovornica prati na njihovom putu.

 

Kristina Ćibarić