Ispiši ovu stranicu

Godinu kušnje kod Kćeri Milosrđa započela jedna novakinja

Na Malu Gospu, 8. rujna u kući Matici u Blatu redovničko odijelo Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje primila je s. M. Lana Pecotić čime je započela vrijeme kušnje - kanonsku godinu novicijata u kući Matici u Blatu.

 

Obred ulaska u novicijat predvodila je provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić koja se u svom nagovoru osvrnula na biblijske tekstove pročitane u obredu: Rim 12,1-13, Ps 34 i Mk 10,24b-30.

 

Nakon što je predstojnica Barbarić predala »odjeću kušnje« i križ novakinji, po povratku je objavila i redovničko ime novakinje: s. M. Lana Srca Isusova i povjerila je učiteljici novakinja s. M. Jeleni Krilić.

 

Obred ulaska u novicijat je završio s procesijom, od kapele Krista Kralja prema svetištu bl. Marije Propetog Petković uz pjesmu i molitvu na grobu utemeljiteljice.

 

Obredu oblačenja prisustvovale su sestre iz zajednice »Krista Kralja«, vrhovna zamjenica s. M. Vianeja Kustura, misionarka s. M. Adelina Franov, bogoslov Dubrovačke biskupije Mišo Pecotić te župnik župe Svih Svetih don Željko Kovačević.

 

s. M. Juliana Beretić

Galerija slika