Dubrovačka Biskupija

Uz Dan Caritasa Dubrovačke biskupije prikupljen novac za dva nova električna bolesnička kreveta

 

Dan Caritasa Dubrovačke biskupije proslavljen je u nedjelju, 30. rujna misnim slavljem u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Predsjednik biskupijskog Caritasa don Hrvoje Katušić predvodio je euharistiju uz katedralnog župnika don Stanka Lasića. Katedralni zbor mladih po vodstvom vjeroučiteljice Željane Lučić predvodio je pjevanje.

 

Propovjednik Katušić je pozvao okupljene da ne promatraju Caritas kao instituciju u kojoj neki rade kao djelatnici, a drugi volontiraju već da svatko na svom mjestu pokuša tu djelotvornu ljubav –a to je upravo prijevod riječi caritas - primijeniti na bližnjega.

 

U katedrali su se okupili djelatnici, volonteri, korisnici Caritasa, dobročinitelji te predstavnici institucija s kojima Caritas vrlo usko i uspješno surađuje.   

 

Nakon misnog blagoslova nastavilo se druženje uz zalogajčić hrane kojim su korisnici počastili okupljene ispred dvorane sv. Ivana Pavla II. te je slijedilo predstavljanje knjige 100% vojnog invalida domovinskog rata Marijana  Almaša.

 

Uz Dan Caritasa Dubrovačke biskupije održana su i dva dobrotvorna događaja. Prihod od tih događaja namijenjen je caritasovoj Posudionici medicinskih pomagala koja ove godine obilježava 5 godina od pokretanja.

 

Riječ je o koncertu grupe “Dapal” održanom na igralištu župe sv. Mihajla u Lapadu 21. rujna i „Zumbathonu“ – dobrotvornom događaju u organizaciji Plesno-rekreativne udruge „Fortuna” koji se održao u subotu, 29. rujna ispred crkve sv. Vlaha. Organizatori obaju događaja uspjeli su skupiti sredstva za kupnju električnog bolesničkog kreveta, te je Posudionica sada bogatija za dva nova kreveta.

 

Marija Đurović