Dubrovačka Biskupija

Pridvorje: Misa za hrvatske policaje stradale u Domovinskom ratu

Misa za sve hrvatske policajce stradale u Domovinskom ratu, među kojima posebice za prvog poginulog pripadnika policije na dubrovačkom području Ivicu Rilovića koji je poginuo 2. listopada 1991. godine, služena je u srijedu, 3. listopada u župnoj crkvi  sv. Vlaha u Pridvorju.

 

Misu je predvodio policijski kapelan fra Ivo Kramar zajedno sa svećenicima fra Ilijom Stipićem i don Josipom Barišićem. Svečanom ozračju mise pridonio je zbor „Pontanima“ iz Sarajeva koji je izveo nekoliko prigodnih skladbi.

 

Misi su prisustvovali uz načelnika i zamjenika načelnika Policijske uprave brojni  policijski službenici te mnogi drugi građani.

 

Policijski kapelan u svojoj je propovijedi istaknuo kako slaveći svetog Franju Asiškog slavimo ljubav prema bližnjem i obitelji i pobjedu dobra nad zlom ljudskog bića, u društvenoj zajednici i posvuda.

 

Borba  se vodi unutar svakog pojedinca. Moralni život, naša ljudska i kršćanska savjest, postaju često pravo bojište, poprište borbe zloga koji nas opsjeda sa zapaljivom vatrom zavisti, pohlepe, mržnje, egoizma, sumnji, prezira, odbijanja drugoga i svim drugim oblicima destruktivne misli. Ova duhovna borba unutar svakog ljudskog bića često se preseljava u javni prostor i dominira našim obiteljskim i društvenim odnosima, rekao je kapelan Kramar. Poručio je mladim naraštajima, policijskim službenicama i službenicima da uvijek u životu pokušaju, prije svega, biti ljudi.

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska