Dubrovačka Biskupija

Osnovan Biskupijski ured za pastoral, don Ante Burić imenovan biskupskim vikarom za pastoral

 

Radi unaprjeđenja i poboljšanja planiranja, provođenja i praćenja svih pastoralnih aktivnosti u Dubrovačkoj biskupiji mjesni biskup mons. Mate Uzinić osnovao je Biskupijski ured za pastoral.

 

Biskupskim vikarom za pastoral imenovao je don Antu Burića, župnika župe sv. Petra u Dubrovniku i dekana dekanata Dubrovnik 1, a tajnica Ureda bit će vjeroučiteljica Željana Lučić. Na kolegiju pročelnika biskupijskih vijeća, ustanova i ureda održanom u petak, 26. listopada u Biskupskom ordinarijatu biskupski vikar i tajnica Biskupijskog ureda za pastoral pročitali su Ispovijest vjere i položili prisegu u nazočnosti biskupa.

 

Služba biskupskog vikara za pastoral, koja u sebi uključuje ovlasti mjesnog ordinarija na pastoralnom području (usp. kan. 479 § 2), odnosi se na planiranje pastoralnih aktivnosti u biskupiji, koordiniranje pastoralnih projekata biskupijskih ureda i vijeća, te koordiniranje pastoralnih aktivnosti na dekanatskim i župnim razinama.

 

Biskupski vikar za pastoral također je u jutarnjim satima predslavio misu za djelatnike Ordinarijata i biskupijskog Caritasa u crkvi sv. Josipa u Dubrovniku.

 

Angelina Tadić