Dubrovačka Biskupija

Mladi iz Dubrovnika na veličanstvenom koncertu duhovne glazbe u Splitu

Pedesetak mladih iz Dubrovnika sudjelovalo je u subotu, 10. studenog na koncertu duhovne glazbe „Najmanjima od najmanjih“ koji se drugu godinu održava u Splitu.

 

Koncert je održan u prepunoj dvorani sportskog centra Gripe i najveći je koncert duhovne glazbe u povijesti grada Splita. Ovaj humanitarni koncert svojevrsni je vrhunac manifestacije „Dani socijalne zauzetosti“, a sav prihod od prodaje ulaznica dobit će 10 siromašnih obitelji korisnika Caritasa Nadbiskupije Split. Na prošlogodišnjem koncertu prikupljeno je 180.000 kn za najpotrebnije.

 

Nekoliko tisuća Splićana svih naraštaja, uz pedesetak mladih iz Dubrovnika, velikim odazivom opet su pokazali da imaju otvoreno i velikodušno srce za one u koji su u potrebi, ali i da uživaju u duhovnoj glazbi. Za duhovni spektakl pobrinuli su se neka od najpoznatijih imena hrvatske duhovne scene: Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, fra Marin Karačić, Alan Hržica, Božja pobjeda, Zbor Mihovil, Skac bend Split i VIS Aurora. Voditeljica programa bila je Danira Matijaca, a za molitvenu meditaciju pobrinuo se fra Ante Vučković.

 

Više od dva sata izvođači i publika zajedno su pjesmom slavili Boga i tako u grad Split, Hrvatsku i cijeli svijet poslali snažno svjedočanstvo vjere u Isusa Krista te nesebične ljubavi i neizmjerne radosti koja proizlazi iz života s Gospodinom.

 

Organizator koncerta, ali i cjelokupne manifestacije „Dani socijalne zauzetosti“ koja se odvija drugu godinu za redom, je Franjevački institut za kulturu mira. Riječ zahvale uputio je fra Bože Vuleta, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira. Zahvalio je i svim izvođačima, volonterima, glavnom medijskom pokrovitelju Hrvatskom katoličkom radiju kao i svima koji su pripomogli organizaciji koncerta.

 

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti nazočiti koncertu, a žele podržati ovu plemenitu akciju, svoj doprinos mogu uplatiti na račun otvoren kod Splitske banke, IBAN HR7523300031545046751, s naznakom Donacija za humanitarnu akciju Najmanjima od najmanjih. Predivna večer ispunjena pjesmom i slavljenjem samo je potvrda velikoga duhovnog buđenja u Hrvatskoj stoga nema sumnje da će ovakav duhovni događaj u gradu Splitu postati tradicija.

 

M.K./IKA/Mladi Dubrovačke biskupije