Dubrovačka Biskupija

Počeli prijenosi nedjeljnih misa iz gradskih crkava na Dubrovačkoj televiziji

 

Dubrovačka televizija započela je na prvu nedjelju došašća 2. prosinca s direktnim prijenosom nedjeljnih misnih slavlja s područja Dubrovnika.

 

Prva misa koju je prenosila uživo bila je misa za mlade u 11.30 sati iz župe sv. Petra Boninovo. Misu je predvodio župnik don Ante Burić, biskupijski vikar za pastoral i dekan dekanata Dubrovnik 1.

 

Na misi su, kako je to redovito, aktivno sudjelovali vjernici ove župne zajednice. No, ovaj put imali su i goste iz Splita koji su sudjelovali na duhovnoj obnovi u Dubrovniku. Riječ je vokalno-instrumentalnom sastavu „Veritas aeterna“ koji je onda animirao euharistijsko slavlje na Boninovu. S njima je stigao i fra Ante Bešlić koji je koncelebrirao na misi.

 

Kako su članovi i prijatelji župnog caritasa kroz više subota izrađivali adventske vijence i druge prigodne ukrase, poslije mise oni su bili ponuđeni vjernicima na prodaju a sav prihod će ići najpotrebnijima u ovoj župi. Župni caritas i za slijedeće nedjelje priprema slične humanitarne akcije.

 

Napomenimo kako mise koje se prenose putem medija ne mogu vjernicima zamijeniti njihov odlazak i sudjelovanje na nedjeljnom misnom slavlju ali mogu biti pomoć onima koji su bolesni ili zbog opravdanog razloga ne mogu otići na misu.

 

A.T.