Dubrovačka Biskupija

Čilipi: Nakon cjelodnevnog programa "Prava ljubav čeka" zapaljena prva adventska svijeća

 

Župna zajednica sv. Nikole u Čilipima u subotu, 1. prosinca organizirala je cjelodnevni program za mlade pod nazivom "Prava ljubav čeka".

 

Ovaj program, kroz tri predavanja, mladim osobama progovorio je o teologiji tijela i predbračnoj čistoći. Voditelj programa bio je vjeroučitelj iz Đakovačko-osječke nadbiskupije Josip Matezović sa suradnicima.

 

Prijepodne su sudionici mogli čuti predavanje “Spolnost – Božji dar” i jedno svjedočanstvo, a u poslijepodnevnim satima ostala dva predavanja “Grijesi protiv tijela i duhovne rane” i “Prava ljubav čeka” te sudjelovati u radionici.

 

U sklopu programa bilo je vrijeme za slavljenje kao i za zajedničku molitvu krunice Božjem milosrđu. Susret je završio misnim slavljem koje je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

Kako je završetak programa ušao u uočnicu prve nedjelje došašća sudionici predavanja i drugi vjernici sudjelovali su i u obredu paljenja prve adventske svijeće kojeg je predvodio župnik don Josip Barišić. Bilo je to prvi put da je vani, ispod zvonika zapaljenja prva adventska svijeća u ovoj župnoj zajednici.

 

A.T.

Foto: Ane Crnjak i Župa sv. Nikole Čilipi