Dubrovačka Biskupija

Započela formacija sedme generacija animatora Dubrovačke biskupije

 

Sedma generacija mladih animatora svoj prvi vikend stjecanja animatorskih znanja i vještina te samog upoznavanja s animatorima imala je od 30. studenog do 2. prosinca u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. Na prvom vikendu sudjelovalo je 40-ak mladih iz raznih dijelova Dubrovačke biskupije.

 

Teme prvog vikenda bile su „Animacija: Tko? Što? Zašto?“ i „Identitet animatora“, koje su mladi obrađivali kroz razna predavanja, radionice, molitvu, ples i igre. Kroz sve programe tijekom vikenda vodili su ih animatori instruktori i specijalci Dubrovačke biskupije, koji su i sami prije nekoliko godina prolazili temeljnu formaciju, a potom se nastavili dalje usavršavati. Zajedno s animatorima u organizaciji je sudjelovala pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.


Euharistijsko slavlje u subotu predvodio je don Hrvoje Katušić, koji je mladima preporučio odlazak na zornice kao pripremu za dolazak našega najvećeg Gosta. U nedjelju su animatori sudjelovali na misi u sv. Vlaha. 


Ciljevi prvog vikenda bili su međusobno upoznavanje polaznika, upoznavanje sudionika s načinom rada animatora, s instruktorima, poticanje zajedništva, stjecanje informacija o animaciji i animiranju. Glavni ciljevi bili su razmišljanje o osobnom razvoju, upoznavanju samog sebe, osobnoj osjećajnosti i duhovnosti.


Temeljna formacija animatora odvija se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade HBK te Salezijanske obitelji.

 

Mladi Dubrovačke biskupije