Dubrovačka Biskupija

Dubrovačke klape zapjevale božićne pjesme na humanitarnom koncertu u Svetog Mihajla

U župnoj crkvi sv. Mihajla u Lapadu u Dubrovniku u petak, 28. prosinca održan je tradicionalni četvrti po redu humanitarni koncert božićnih pjesama dubrovačkih klapa.

 

Na koncertu su sudjelovale klape: Ragusa, Amfora, Čilipi, Ragusaveccia, Slano, Kolafjaka i Atlant, a voditeljica koncerta bila je Nila Miličič Vukosavić.

 

Na samom početku koncerta voditeljica je pozdravila sve prisutne i zahvalila im na dolasku. Posebno je pozdravila i zahvalila na dolasku dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću i ravnatelju dubrovačke bolnice dr Mariju Bekiću. Osvrnula se na to da je koncert humanitarne naravi te da sav prikupljeni novac ide za nabavku opreme za kirurški odjel Opće bolnice Dubrovnik.

 

Klape su u svojim nastupima izvodile tradicionalne božićne pjesme i kolende. Na kraju su sve klape zajedno zapjevale pjesme: Sretan ti Božić i U sve vrijeme godišta.

 

Na kraju koncerta voditeljica je zahvalila organizatorima župniku župe sv. Mihajla don Robertu Čibariću, umjetničkom voditelju Đuru Bratičeviću i pročelniku službe za kirurgiju dr Ivici Stojanoviću, koji su se obratili nazočnima.

 

Liječnik Stojanović je prisutnima objasnio važnost nabave potrebne opreme koja će unaprijediti i osuvremeniti odjel kirurgije. Umjetnički voditelj Bratičević je zahvalio svim klapama na nastupu i izrazio nadu da će se ova vrijedna tradicija nastaviti. Župnik Čibarić je još jednom svima zahvalio i naglasio važnost ovog projekta u kojem svi svojom dobrom voljom i sudjelovanjem mogu pokrenuti lavinu dobrote.

 

Donacije se i dalje mogu uplaćivati na posebni žiro račun: HR5824070001500318088, svrha doznake: za kirurgiju OB Dubrovnik.

 

Jelica Gjenero