Dubrovačka Biskupija

I vjernici Mokošice uključuju se u Trajno euharistijsko klanjanje u Dubrovniku

 

U nedjelju 6. siječnja, na Bogojavljenje, u župi Svetog Spasa u Mokošici p. Justo Lofeudo, misionar Presvete Euharistije, na sve tri mise održao je propovijed sa snažnom porukom da je Trajno euharistijsko klanjanje dar, te pozivom vjernicima da se stave na raspolaganje za trajno klanjanje u kapelici sv. Josipa u Gradu.

 

„Trajno klanjanje te treba, ali i ti trebaš trajno klanjanje, jer u njemu ćeš pronaći odgovore na svoje probleme, na svoja pitanja, pronaći ćeš utjehu, pravi mir. Pronaći ćeš najboljeg prijetalja, svoga Boga. Zamisli, na trenutak, jednu kapelu koja je uvijek otvorena, da svatko, u svaki čas, može susresti Isusa! To će se tvojom raspoloživošću, tvojim 'da', ostvariti u Dubrovniku“, kazao je p. Justo.

 

Župnik don Ivica Pervan predvodio je mise, a također i prevodio s talijanskog p. Justov govor upućen puku.

 

U ponedjeljak 7. siječnja navečer održan je zajednički sastanak sa župljanima koji su u velikom broju prihvatili staviti se u službu Gospodinu darujući svoje vrijeme za klanjanje pred Presvetim.

 

Nada Burum

 

Donosimo cijelu propovijed p. Justa u Mokošici u kojoj on objašnjava što sat klanjanja tjedno pred Presvetim donosi pojedincu i zajednici, te poziva vjernike da se prijave.