Ispiši ovu stranicu

Policijska kapelanija "Sveti Vlaho" proslavila svog zaštitnika

U župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju u utorak, 5. veljače, prijepodne proslavljen je sv. Vlaho, naslovnik policijske kapelanije za područje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Euharistijsko slavlje predvodio je don Marko Trogrlić, policijski kapelan splitsko-dalmatinske policijske uprave, uz koncelebraciju fra Iva Kramara, domaćeg kapelana, don Stipa Miloša, župnika ove župe te drugih svećenika.

 

Na misi su sudjelovali, uz načelnika i zamjenika načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i gosti iz Splita s načelnikom Sektora policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske, te brojni policijski službenici iz svih policijskih postaja.

 

Predvoditelj slavlja kapelan Trogrlić u nadahnutoj propovijedi istaknuo je kako je istinska vjera u Boga najjače oružje u borbi protiv zla i nedaća kojima se čovjek susreće tijekom života. Naime, ljudski život je ispunjen suprotnostima: dobrom i zlom, radosti i tugom, rađanjem i smrću, zdravljem i bolesti, bogatstvom i siromaštvom. Da bi se čovjek borio sa svim nedaćama s kojim se u životu susreće potrebno je istinski živjeti svoju vjeru i zaista vjerovati u Isusa Krista, a on će to prepoznati i učiniti da čovjek pobijedi sve bolesti i teškoće u životu. To pokazuju i primjeri života našeg zaštitnika, biskupa i mučenika sv. Vlaha i mučenice Agate, čiji se spomendan tog dana slavio. Oni unatoč svim mukama kojima su bili izloženi nisu izdali svoju vjeru, rekao je don Marko Troglić.  

 

Svečanom ozračju mise pridonijela je klapa Sv. Mihovil iz Splita koja je animirala liturgijsko pjevanje. Poslije mise kapelan Kramar upriličio je kratko, ugodno druženje uz pjesmu.

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Galerija slika