Dubrovačka Biskupija

Koncert duhovne glazbe uoči Parčeve svetkovine

 

Koncert duhovne glazbe održan je u subotu 2. veljače u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike nakon pjevanja prve večernje sv. Vlaha.

 

Na koncertu su nastupili Mješoviti katedralni zbor i Katedralni madrigalisti iz Dubrovnika te Mješoviti katedralni zbor iz Šibenika, uz prigodni komorni orkestar. Na programu su bila djela o. J. Kuničića, W. A. Mozarta, J. Vrhovskog, fra F. Kolba, V. Lisinskog te R. Ivellia-V.Vilića.

 

Dubrovačkim zborovima ravnala je Maja Marušić, a šibenskim zborom Jelena Mikulandra. Za orguljama su bile Stefani Grbić i Nikola Lovrić Caparin, a kao solisti nastupili su Andrea Paić i Paulina Đapo.

 

Koncert je završio zajedničkom izvedbom „Himna sv. Vlaha“ kojoj se pridružila i publika.

 

U brojnoj publici na koncertu su bili nazočni domaćin feste dubrovački biskup Mate Uzinić i biskupi pristigli na Festu: predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, hvarski biskup i generalni tajnik HBK Petar Palić, šibenski biskup Tomislav Rogić, umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, križevački biskup Nikola Kekić i vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar.

 

Na kraju koncerta okupljenima se obratio katedralni župnik don Stanko Lasić, zahvalivši im na dolasku. Uputio je riječi zahvale i svim izvođačima koji svojim izvedbama već desetljećima njeguju duh zajedništva u ovom prostoru.

 

Jelica Gjenero