Dubrovačka Biskupija

Mladi na Connectedu: Ne činiti stvari radi drugih nego radi sebe i služenja Gospodinu

 

Meditativno bdijenje za mlade, pod nazivom Connected, održano je u srijedu 6. veljače u samostanskoj kapeli sestara Službenica milosrđa na Pilama od 20 do 23 sata. Usprkos sredini ispitnih rokova studenata i svim obavezama srednjoškolaca kapela je bila kroz cijelo vrijeme puna mladih koji su se željeli u svojoj nutrini susresti s Gospodinom i osjetiti njegovu ljubav. 


Kroz red glazbe, tekstova i šutnje mladi su razmišljali o sebi i drugima. Razmišljali su o tome koliko stvari danas čine samo radi drugih, kako bi ih netko vidio, kako bi ih zapazili, kako bi izgledali bolji u očima drugih pa čak i kada nisu zapravo takvi. Umjesto da se usmjere prema darivanju sebe za druge kako bi bili ispunjeni, kako bi bili blizu Gospodinu.


Nakon bdijenja, kako nalaže tradicija ovih susreta, sestre su mlade počastile čajem i kolačima koje samo one znaju tako dobro praviti.


Na početku bdijenja mladima je predstavljeno djelo Trajnog euharistijskog klanjanja u crkvi sv. Josipa (Ulica od Puča). Svečani početak Trajnog euharistijskog klanjanja započinje na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače u 18 sati, misom u crkvi sv. Ignacija nakon koje će uslijediti procesija s Presvetim oltarskim sakramentom do crkve sv. Josipa.


CONNECTED je program meditativnog bdijenja za mlade koji se održava jedanput mjesečno ( srijedom) u samostanskoj kapeli sestara Službenica milosrđa na Pilama u Dubrovniku. Susret sestre organiziraju u suradnji s Vijećem za mlade Dubrovačke biskupije.

 

Marija Papac

Mladi Dubrovačke biskupije